Pavlidis schittert bij Grieken en bezorgt Van 't Schip zege

28 maart 2021, 18:11

Griekenland heeft het knappe 1-1 gelijkspel tegen Spanje een uitstekend vervolg gegeven. De ploeg van bondscoach John van 't Schip won in eigen land een oefenduel met Honduras (2-1), grotendeels dankzij Willem II-spits Vangelis Pavlidis. De middenvelder annex aanvaller was met twee treffers de grote man aan Griekse zijde. 

Met elf competitietreffers was de 22-jarige spits afgelopen seizoen de grote revelatie bij Eredivisie-sensatie Willem II, dat zich aan de hand van de Griek plaatste voor Europees voetbal. Dit seizoen is alles anders: Willem II knokt tegen degradatie en Pavlidis was lange tijd zichzelf niet. Inmiddels staat de aanvaller op acht competitiegoals, maar zo sterk als vorig seizoen presteert Pavlidis bij lange na niet.

Bij het nationale elftal kon hij als 'nummer tien' flink wat vertrouwen tanken. Na een kwartier spelen opende Pavlidis de score. Diego Lopez trok de stand namens Honduras nog gelijk, maar het goudhaantje bepaalde de eindstand uiteindelijk knap op 2-1. Als aanvallende middenvelder werkte hij veelvuldig samen met Georgios Giakoumakis, die als spits van VVV-Venlo op weg is naar de topscorerstitel. 

De Grieken bleven daarmee alweer voor de elfde keer op rij ongeslagen. Komende woensdag wacht de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië. Plaatsing voor de eindronde in 2022 zal een flinke klus worden, aangezien de Grieken verder in een poule zitten met Spanje, Zweden, en Kosovo.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen