Denen halen keihard uit, ook Engeland pakt drie punten

28 maart 2021, 19:52   Bijgewerkt: 28 maart 2021, 20:03

Denemarken heeft de sterke interlandweek een fraai vervolg gegeven. De Denen verstevigden de koppositie in de WK-kwalificatiepoule door met liefst 8-0 uit te halen tegen Moldavië. Voor rust tekende het Eredivisie-getinte elftal al voor vijf goals. Ook Engeland schreef zonder problemen drie punten bij.

Terwijl EK-topfavorieten Frankrijk, Spanje en ook het Nederlands eftal er deze week maar nauwelijks in slagen hun status te bewijzen, denderen de Denen over de WK-kwalificatievelden. Vooruit, met Israël (0-2) en Moldavië was de tegenstand niet bepaald zwaar. Maar toch: negen goals in twee duels is altijd een puike prestatie. Vooral de overwinning op de Moldaviërs maakte indruk.

Al voor rust keek Moldavië namelijk tegen een kansloze 5-0 achterstand aan. De score werd geopend door Kasper Dolberg, die het festijn na achttien minuten inluidde. De ex-spits van Ajax, momenteel in dienst van het Franse OGC Nice, tekende met een rake kopbal vlak na rust ook voor de 6-0. Daarvoor hadden Mikkel Damsgaard (twee), Jens Stryger Larsen en Mathias Jensen zich ook al op het scoreformulier gemeld. Het waren Robert Skov en Marcus Ingvartsen die de zevende en achtste goal van de avond maakten. Ook ex-Ajacieden Nicolai Boilesen en Lasse Schøne stonden aan de aftrap. Laatstgenoemde werd na rust vervangen door Christian Eriksen.

Albanië - Engeland: 0-2

Ook Engeland is na twee WK-kwalificatieduels nog altijd zonder puntverlies. Op bezoek bij Albanië won de ploeg van Gareth Southgate met 0-2. Met een fraaie kopbal zorgde Harry Kane voor rust voor de openingstreffer. Mason Mount, die momenteel geregeld Hakim Ziyech uit de basis houdt bij Chelsea, verdubbelde na de pauze de score. Vitesse-aanvaller Armando Broja kon als basisspeler geen nederlaag van Albanië voorkomen.