Kudus helpt Ghana met twee assists aan groepswinst

28 maart 2021, 20:02

Ghana is als nummer één geëindigd in de kwalificatiepoule voor de Afrika Cup. Op basis van onderling resultaat was het al zeker van plaatsing, maar desondanks rekende het toch nog even af met Sao Tomé en Principe. Daarbij was opnieuw een hoofdrol weggelegd voor Mohammed Kudus; na zijn doelpunt tegen Zuid-Afrika was hij nu goed voor twee assists.

De eerste daarvan gaf hij al na twaalf minuten, waaruit Nicholas Opoku, verdediger van Amiens uit de Franse Ligue 2, 1-0 kon maken. Voor rust zou uit een strafschop ook de 2-0 nog vallen. Na een uur spelen viel de 3-0 uit de tweede assist van de Ajacied. PAOK-verdediger Baba Rahman kon dit keer afmaken. Een eretreffer viel vlak voor tijd nog, maar de 3-1 zege was voor Ghana genoeg om - onafhankelijk van het resultaat in de andere wedstrijd - de koppositie vast te houden.

Die andere wedstrijd ging tussen Soedan en Zuid-Afrika. Voor die twee ploegen stond plaatsing voor de Afrika Cup nog wel op het spel. De winst ging uiteindelijk naar Soedan, dat de eindstand van 2-0 al na een halfuur op het bord had staan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen