Van de Looi zag Lang afscheid nemen: "Dat was verdrietig"

28 maart 2021, 22:15

Na zijn trieste aftocht vroeg in de wedstrijd tegen Jong Duitsland komt Noa Lang deze interlandperiode niet meer in actie voor Jong Oranje. Een dag nadat hij zijn knieblessure opliep nam hij geëmotioneerd afscheid van zijn ploeggenoten. Ook op bondscoach Erwin van de Looi maakte dat indruk.

"Dat was wel verdrietig", blikte Van de Looi terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Noa baalt. Hij was vanmorgen met de dokter op pad voor een scan. Daarna is hij teruggekomen. Toen hebben we even met z'n drieën gesproken. Zijn club wil hem terughebben. Dat is logisch, ze willen graag zien wat er aan de hand is. Daarna heeft hij nog mee geluncht en hebben we afscheid van elkaar genomen."

In de alles-of-niets-wedstrijd tegen Jong Hongarije van aanstaande dinsdag zal moeten blijken of Jong Oranje in mei terugkeert voor de knock-outfase. Dan zou Lang als hij fit is weer mee kunnen doen. "De jongens willen allemaal niks liever dan er in mei weer bij te zijn. Als alles goed gaat, zijn we hier in mei weer met Jong Oranje en is Noa er ook bij. We willen samen door. Dat is waar we allemaal op hopen."

Al tijdens de wedstrijd kwam de blessure ook mentaal hard aan bij Lang. In tranen verliet hij het veld. "Het zegt dat hij heel erg gemotiveerd was om hier te zijn en te laten zien dat hij een goede voetballer was", zei Van de Looi daarover. "Hij wilde hier presteren. Dit moest zijn toernooi worden, dat had hij in zijn hoofd. Het had ons toernooi moeten worden, maar ook zeker het zijne."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen