Ibrahimovic weer belangrijk bij tweede zege koploper Zweden

28 maart 2021, 22:41

Ook in zijn tweede wedstrijd na bijna vijf jaar afwezigheid is Zlatan Ibrahimovic weer van waarde geweest voor Zweden. De ploeg won op bezoek bij Kosovo, een zege die werd ingeleid door een fraaie assist van de 39-jarige topspits. Zweden won met 0-3 en Ibrahimovic stond 67 minuten op het veld.

Afgelopen donderdag liet Ibrahimovic zich al direct gelden tijdens zijn rentree bij de nationale ploeg. De spits van AC Milan begon in de basis en gaf op fraaie wijze de assist op de enige goal van de wedstrijd tegen Georgië (1-0). Vandaag herhaalde hij dat kunstje tegen het Kosovo van basisspelers Milot Rashica (oud-Vitesse) en Arber Zeneli (oud-Heerenveen). Ibrahimovic had slechts twaalf minuten nodig om zijn tweede assist in twee wedstrijden bij te schrijven. Deze was minstens zo mooi als de vorige; [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/382291/video-kung-fu-zlatan-geeft-heerlijke-assist-met-hak/,_blank,met zijn hak] bediende hij Ludwig Augustinsson. 

Zweden - waar AZ-aanvaller Jesper Karlsson opnieuw niet op speelminuten kon rekenen - breidde de score verder uit. Daarmee begon voormalig Willem II-sensatie Alexander Isak. Hij frommelde de bal langs de defensie en schoof onder de keeper door de 0-2 binnen. De derde treffer volgde in de zeventigste minuut, toen Ibrahimovic al niet meer op het veld stond. Om die reden was het aanvoerder Sebastian Larsson die achter de gekregen strafschop mocht gaan staan. Hij faalde niet en zette van elf meter de eindstand op het scorebord. Kosovo eindigde de wedstrijd zelfs nog met tien man na een zeer ongelukkige invalbeurt van Bernard Berisha. De middenvelder viel in de 83e minuut in, kreeg in de 88e minuut een eerste gele kaart en ging in de blessuretijd opnieuw op de bon. 

De Zweden zijn na twee wedstrijden nog foutloos in kwalificatiepoule B. Spanje, de grootste concurrent in de groep, begon met een teleurstellende 1-1 tegen Griekenland en wist eerder vandaag ternauwernood nieuw puntverlies tegen Georgië te voorkomen. Voor Zweden is de kwalificatie dus uitstekend begonnen, al zal het ook rekening moeten houden met de Grieken, gecoacht door John van 't Schip. Die ploeg was deze tweede speelronde vrij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen