EK-poulegenoten Oranje doen uitstekende WK-zaken

28 maart 2021, 23:01

Het Nederlands elftal lijkt zich op te kunnen maken voor een lastige poulefase tijdens het EK van komende zomer. Tijdens de WK-kwalificatieduels van zondagavond bewezen zij pittige tegenstanders voor het Nederlands elftal te zijn. Met name het laatstgekwalificeerde land Noord-Macedonië maakte indruk, door met 5-0 te winnen.

Nadat het de eerste wedstrijd in de WK-kwalificatiecyclus tegen Roemenië met 3-2 won, mocht Macedonië zondagavond uiteindelijk alsnog drie punten bijschrijven. Dat was te danken aan de klinkende 4-0 overwinning op poule-hekkensluiter Liechtenstein. Spits Trajkovski lijkt een speler voor Oranje om in de gaten te houden. Tegen Liechtenstein sloeg hij tweemaal toe. Ook Enis Bardhi, Eljif Elmas en Ilija Nestorovski (penalty) deelden in de doelpuntenvreugde. Noord-Macedonie steeg door de zege naar de derde plaats in de poule, waarin Duitsland koploper is.

Oostenrijk - Faëroer: 3-1

Oostenrijk beleefde eveneens een uitstekende avond. Na het 2-2 gelijkspel tegen Schotland van afgelopen donderdag wonnen de Oostenrijkers met 3-1 van Faëroer. Die eindstand werd al voor rust bepaald. Sonni Nattestad leek Faëroer met zijn openingsgoal naar een stunt te schieten, maar lang bleef die droom niet intact. Aleksandar Dragovic, Christoph Baumgartner en Sasa Kalajdzic hielpen Oostenrijk aan de drie punten.

Oekraïne - Finland: 1-1

Voor de tweede keer deze interlandweek schreef Oekraïne een punt bij in strijd om WK-deelname. Op de eerste remise zal het land beduidend trotser zijn: destijds werd regerend wereldkampioen Frankrijk op een 1-1 gelijkspel gehouden. Tegenstander Finland geldt als grote concurrent voor de tweede plaats achter de Fransen, die rechtgeeft op deelname aan de play-offs. Oekraïne leek dankzij een late treffer van Junior Moraes op weg naar de zege, maar een spectaculair slot voorkwam dan. Vitaly Mykolenko haalde vlak voor tijd een Fin neer in het strafschopgebied, wat hem een rode kaart én strafschop tegen kostte. Teemu Pukki ging met succes achter de bal staan: 1-1.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen