Madueke en Jong Engeland hebben EK-wonder nodig na zeperd

28 maart 2021, 22:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jong Engeland heeft voor de tweede keer dit jeugd-EK een tik opgelopen. Na de nederlaag tegen Jong Zwitserland verloren The Three Lions ook van de generatiegenoten uit Portugal. Komende woensdag heeft het een wonder nodig om alsnog de volgende ronde van het toernooi te bereiken.

Al jaren wordt er vol passie verteld over de gouden generatie die aanstaande is in Engeland, die de hoofdmacht na een jarenlange droogte eindelijk naar prijzen moet leiden. Met PSV-buitenspeler Noni Madueke in de basis kon het jeugdelftal van de Engelsen dat voor de tweede keer op rij in Hongarije niet bewijzen. Jong Portugal boekte een knappe 2-0 overwinning. Na een uur spelen opende Dani Carvalho de score. FC Barcelona-aanvaller Trincao verdubbelde een kwartier voor tijd de score vanaf elf meter.

Jong Engeland neemt het komende woensdag nog op tegen de generatiegenoten uit Kroatië. Als koploper Jong Portugal wint van Zwitserland en Jong Engeland noteert een ruime zege op de Kroaten, bereikt het alsnog de volgende ronde. Daarvoor dient het echter wel een negatief doelsaldo van drie doelpunten goed te maken.

Jong Rusland - Jong Frankrijk: 0-2

Frankrijk houdt de kans op plaatsing voor de hoofdfase van het Europees jeugdkampioenschap in leven met een overwinning op Rusland onder 21. Odsonne Edouard en Jonathan Ikone (strafschop) hielpen hun land uiteindelijk aan drie belangrijke punten. In de groep is Jong Denemarken met twee zeges de ongenaakbare koploper.  

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen