Bilate sneert terug naar De Graafschap-voorzitter Mos

29 maart 2021 – NAC Breda deed zondagavond uitstekende zaken in de strijd om promotie naar de Eredivisie door directe concurrent De Graafschap met 3-1 te verslaan. De topper in het Rat Verlegh Stadion stond om meerdere redenen onder hoogspanning. Niet in de laatste plaats omdat De Graafschap-voorzitter Martin Mos onlangs naar aanleiding van de veelbesproken transfer van Ralf Seuntjens 'Fuck Steijn' tweette.

Bilate sneert terug naar De Graafschap-voorzitter Mos

Mario Bilate had zondagavond een boodschap voor Mos. Na afloop van de kraker in Breda, toen de spelers van NAC werden gefeliciteerd met de zege, richtte de 29-jarige aanvaller zich tot de camera. "I love my club", riep hij twee keer, terwijl hij zichzelf op de borst sloeg. Later op de avond plaatste Bilate het fragment op Twitter. 'FUCK WHO?!', luidde de begeleidende tekst.

NAC is dankzij de zege helemaal terug in de promotiestrijd. Niet alleen versloeg de Parel van het Zuiden concurrent De Graafschap, ook werd er optimaal geprofiteerd van de nederlagen van SC Cambuur en Almere City FC. "Van tevoren zeiden we: dit is do or die. We moeten nu niet de polonaise gaan lopen, maar we hebben een fantastische stap gezet. Zowel op de ranglijst als mentaal", reageert Mounir El Allouchi bij BN De Stem.

De achterstand op de tweede plaats, die aan het einde van de rit recht geeft op promotie, is nog maar twee punten. "We zijn volledig aangehaakt, een heel belangrijke overwinning", aldus Robin Schouten, die het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam.

gerelateerd