De dramatische cijfers van Oranje-opponent Gibraltar

29 maart 2021, 10:44   Bijgewerkt: 30 maart 2021, 13:12

Het moet gek lopen wil het Nederlands elftal dinsdag de eerste fase van de WK-kwalificatie zonder zege afsluiten. In Gibraltar treft Oranje een ploeg die niet bepaald een goed trackrecord heeft als het gaat om kwalificatiewedstrijden. Feitelijk is de enige vraag hoeveel doelpunten de ploeg van bondscoach Frank de Boer op de Britse rots maakt.

Gibraltar is een van de jongste leden van de UEFA en speelde in november 2014 zijn allereerste kwalificatiewedstrijd. In de jaren daarna volgden nog eens 29 duels in het kader van de EK- of WK-kwalificatie. Geen enkele keer lukte het de nummer 195 van de FIFA-ranglijst een zege te boeken. Sterker nog: er werd zelfs geen enkel punt gepakt.

Gibraltar overlegt over de dertig kwalificatiewedstrijden een dramatisch doelsaldo. Gemiddeld scoort het nog geen één keer per drie wedstrijden (totaal: negen doelpunten voor) en kreeg het bijna vijf doelpunten per wedstrijd om de oren (totaal: 141 doelpunten tegen). Slechts eenmaal wist Gibraltar vaker dan één keer in een kwalificatiewedstrijd te scoren.

In de huidige kwalificatiecyclus krikt Gibraltar het gemiddelde wat omhoog. De ploeg van bondscoach Julio Ribas scoorde tegen Noorwegen (0-3) en Montenegro (4-1) eenmaal en kreeg 'slechts' zeven doelpunten tegen. Wil Oranje de druk op groepskoploper Turkije opvoeren, dan zal het dinsdag een grote uitslag moeten neerzetten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen