Frenkie de Jong vreest niet voor egoïsme bij teamgenoten

29 maart 2021, 14:03   Bijgewerkt: 29 maart 2021, 14:09

Frenkie de Jong vindt dat het Nederlands elftal dinsdagavond niet geforceerd op zoek moet naar doelpunten tegen Gibraltar. De 23-jarige middenvelder weet dat zijn meer aanvallende teamgenoten het duel met de voetbaldwerg zullen beschouwen als mogelijkheid om hun doelpuntentotaal op te krikken, maar is niet bang dat dat tot egoïsme leidt.

De Jong maakte tot nu toe zelf maar één doelpunt in het Nederlands elftal. "Ik speel niet in een positie waarin ik heel veel doelpunten moet maken. Als iedereen voorin gaat lopen, worden de ruimtes kleiner en wordt het moeilijker om te scoren. Het gaat erom dat je als team de goals maakt. Het maakt me niet zoveel uit of ik ze scoor of niet. Natuurlijk is dat leuk, maar het niet mijn doel om morgen een goal te maken", blikte De Jong maandag tijdens het persmoment vooruit.

Mocht Gibraltar het spel van Oranje willen ontregelen door gemeen te spelen, dan gaat De Jong zich daar niets van aantrekken. "Misschien gaan ze schoppen, maar we moeten ons eigen spel spelen en zoveel mogelijk goals maken. Het gaat om de goede balans vinden. Als ik een aanvaller zou zijn, dan zou ik iets hebben van: ik kan mijn gemiddelde opkrikken en veel goals maken. Het is goed om die honger te hebben, maar je moet het niet forceren en te egoïstische beslissingen nemen. Daar ben ik ook niet bang voor in ons team."

Onvoldoende

De Jong blikte ook nog kort terug op zijn spel in de verloren wedstrijd tegen Turkije (4-2). "Toen heb ik heel matig gespeeld. Niet dwingend en dominant genoeg. Te slordig, ik heb niet echt iets toegevoegd. Geen overtallen gecreëerd en verdedigend was het ook niet top. Tegen Letland was het prima. Niet bijzonder, maar goed."

Statement

Ook ging hij in op de uitspraken van zaakwaarnemer Mino Raiola, die zondag bij NOS Studio Sport aangaf het niet eerlijk te vinden dat bij het actie voeren voor de mensenrechten in Qatar er zoveel druk op spelers wordt gelegd. "Ik weet niet of het terecht of onterecht is. Natuurlijk voel je dat het een groot thema is. We hebben ons statement gemaakt en daar blijven we achter staan. Voor de rest hebben we daar niet heel veel meer aan toe te voegen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen