'FC Barcelona neemt na dit seizoen afscheid van Kluivert'

29 maart 2021, 15:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Patrick Kluivert is volgens diverse Spaanse media bezig aan zijn laatste maanden als hoofd jeugdopleiding van FC Barcelona. Joan Laporta, de nieuwe voorzitter van de Catalaanse club, is voornemens om Kluivert na dit seizoen te vervangen door José Ramón Alexanko.

Kluivert staat sinds de zomer van 2019 aan het roer bij de jeugdopleiding van Barça. Laporta wil vernieuwen en heeft daarom besloten het aflopende contract van de voormalig aanvaller niet te verlengen. Alexanko, die tussen 1980 en 1993 speler van Barça en tussen 2000 en 2002 als assistent-trainer bij de club werkzaam was, gaat het takenpakket van Kluivert overnemen.

Het is niet duidelijk wat het vertrek van Kluivert betekent voor de toekomst van zoon Shane (13) bij de Catalaanse club. De jongste Kluivert-telg, die grote populariteit geniet op Instagram, maakt sinds de zomer van 2017 deel uit van de jeugdopleiding van Barça.

Het vertrek van Kluivert zou een eventuele terugkeer van Víctor Valdés vergemakkelijken. De doelman, die al een tijdje wordt gelinkt aan een terugkeer, vertrok in oktober 2019 als beloftentrainer na een flinke ruzie met Kluivert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen