Van de Looi licht wissels toe: "Moet je dan risico lopen?"

29 maart 2021, 17:45   Bijgewerkt: 29 maart 2021, 17:51

Bondscoach Erwin van de Looi begrijpt dat er kritiek is op Jong Oranje en op hemzelf. De ploeg pakte in de eerste twee wedstrijden slechts twee punten en moet tegen Hongarije aan de bak om zich nog te plaatsen voor de knock-outfase. "Wij hadden ook gehoopt meer punten te hebben na twee duels en meer te hebben kunnen laten zien", aldus Van de Looi.

"We heben tot nu toe moeite door tegenstanders heen te spelen en echt kansen te creëren", vervolgde de bondscoach in gesprek met De Telegraaf. "Je hebt ook met tegenstanders te maken. Duitsland of Gibraltar of Cyprus, dat scheelt nogal. Al zijn er ook dingen die we zelf beter konden doen in de uitvoering. Tegen Roemenië waren we slordig aan de bal en had ik echt het idee dat er spanning op ons team zat. Ballen die we normaal goed kunnen spelen, gingen nu verkeerd. We steken er ongelooflijk veel energie in, maar de kwaliteit aan de bal, daar hebben we nu soms moeite mee."

Vooral na de wedstrijd tegen Jong Duitsland waren de pijlen van critici op Van de Looi zelf gericht. De trainer gaf de voorkeur aan Dani de Wit boven spitsen Myron Boadu en Brian Brobbey. Hij gaf echter aan dat Boadu en Brobbey samen laten spelen ook een optie is. "Iedereen heeft zijn voorkeuren en vindt er wat van. Het feit dat er kritiek is, betekent ook dat we het verwachtingspatroon de laatste jaren hoog hebben gelegd. Dani is anderhalf jaar basisspeler geweest bij AZ, maar raakte geblesseerd. Bij ons heeft hij tien goals gemaakt (in de kwalificatie, red.), dus heeft hij zich als doelpuntenmaker wel bewezen. Als ik er een ander in zet, zullen er ook weer mensen zijn die daar wat op aan te merken hebben. We hebben vele opties."

De late wissel van Brian Brobbey, die pas in de 88e minuut binnen de lijnen kwam, wilde Van de Looi apart toelichten. "Je kunt vijf keer wisselen op drie momenten", begon hij. "Noa Lang raakte vroeg geblesseerd, dus waren we één moment kwijt. Bijkomend probleem in de wedstrijd was dat we lang 1-0 voor stonden en je jezelf dan moet afvragen wat er gebeurt. Jordan Teze had geel op zak en zat  er een beetje doorheen. Cody Gakpo speelde zijn eerste negentig minuten in lange tijd. Moet je dan het risico lopen dat jij je laatste wisselmoment gebruikt en een van die twee er vervolgens nog met kramp af gaat? Dan is er niets meer mogelijk."

Lees ook: 'Van de Looi met KNVB in gesprek over nieuwe verbintenis'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen