Contractnieuws bij Cambuur; Excelsior licht optie Ómarsson

29 maart 2021 – SC Cambuur heeft de opties in de contracten van een drietal spelers gelicht. Het gaat om verdediger Calvin Mac-Intosch, middenvelder Jamie Jacobs en aanvaller Michael Breij. Daarnaast is de club ook in gesprek met Erik Schouten en Doke Schmidt, die beiden over een aflopend contract beschikken. De verbintenis van doelman Sonny Stevens wordt automatisch verlengd wanneer de Friezen promoveren.

Contractnieuws bij Cambuur; Excelsior licht optie Ómarsson

Dat alles meldde de club maandagmiddag in een update op de eigen website. Daarbij werd ook vermeld dat de aflopende contracten van Sven Nieuwpoort en Stanley Akoy niet verlengd zullen worden. Onduidelijkheid is er nog rond Giovanni Korte, Ragnar Oratmangoen, Jarchinio Antonia en Delano Ladan. Ook die vier staan nog tot de komende zomer onder contract en zitten momenteel in de wachtkamer. Mogelijk worden de gesprekken met deze spelers later alsnog geopend.

Met topscorer Robert Mühren werd eerder al afgesproken dat gesprekken over een contractverlenging na het lopende seizoen plaats zullen vinden. Tot slot wordt er gekeken naar mogelijkheden om de 22-jarige spits Maarten Pouwels te verhuren. 

Excelsior
Ook Excelsior lichtte maandag de optie in in een contract, namelijk dat van topscorer Elías Már Ómarsson. Dat wist RTV Rijnmond te melden. Of dat ook betekent dat de IJslander volgend seizoen bij Excelsior speelt, is nog de vraag. Door hem vast te leggen tot 2022, bestaat voor de Kralingers de mogelijkheid om een transfersom te vangen voor de spits. Daar staat de club dan ook voor open, zo weet Rijnmond. Daarbij werd ook vermeld dat trainer Marinus Dijkhuizen ondanks de tegenvallende resultaten nog 'stevig in het zadel zit'.

De Graafschap
Tot slot is er contractnieuws uit Doetinchem, waar De Graafschap het aflopende contract van middenvelder Jesse Schuurman heeft verlengd. Daarmee ligt hij nu vast tot 2023. Bovendien heeft De Graafschap de optie om daar nog een seizoen extra aan vast te plakken. 

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd