AZ langer door met 'stabiele tweede doelman' Verhulst

29 maart 2021, 18:28   Bijgewerkt: 29 maart 2021, 18:38

Tweede keeper Hobie Verhulst blijft langer bij AZ. De 27-jarige doelman had een aflopend contract, maar verlengde deze tot medio 2023. Verhulst stond dit seizoen twee keer onder de lat in de Eredivisie. Vier keer verdedigde hij een niveau lager het doel van Jong AZ.

"Ik ben erg blij met deze contractverlenging", reageerde Verhulst in gesprek met de officiële clubkanalen. "De club is blij met mij en andersom ik ook met AZ, dus we zijn er snel uitgekomen. Voor mij gaf het totaalplaatje de doorslag. Ik train hier op hoog niveau, heb het heel erg naar mijn zin en dit is gewoon mijn cluppie."

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts lichtte de contractverlenging toe. "Er kan altijd iets gebeuren met je eerste keeper. Daar moet een stabiele tweede doelman achter staan en zo zien wij Hobie. Hij heeft meer dan tweehonderd wedstrijden ervaring in het betaald voetbal, wil iedere dag beter worden en staat er op de momenten dat hij er moet staan. Wij zijn heel blij met Hobie."

Verhulst keerde afgelopen zomer terug bij AZ, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep, maar nooit doorbrak. In de Eerste Divisie stond hij onder de lat bij achtereenvolgens MVV, FC Volendam en Go Ahead Eagles. Na zijn terugkeer in Alkmaar keepte hij in diezelfde competitie vier keer namens Jong AZ. In de hoofdmacht speelde hij begin dit seizoen twee wedstrijden. Tegen Sparta (4-4) viel hij in na een rode kaart voor Marco Bizot, die hij ook in de wedstrijd daarop tegen VVV (2-2) mocht vervangen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen