Man City kondigt vertrek clublegende Agüero aan

29 maart 2021 – Clubicoon Sergio Agüero is bezig aan zijn laatste maanden als speler van Manchester City. De Argentijnse aanvaller speelde sinds de zomer van 2011 bij de Engelse topclub en zal in de zomer zijn heil elders gaan zoeken. De wegen van de club en de 32-jarige aanvaller scheiden na dit seizoen, laat Man City weten.

Man City kondigt vertrek clublegende Agüero aan

Agüero kwam in 2011 over van Atlético Madrid en groeide uit tot clubicon in het Etihad Stadium. Het is een understatement dat de international het geweldig gedaan heeft bij de club. Hij is topscorer aller tijden van Manchester City en scoorde in totaal 257 goals in 384 wedstrijden voor de club. Agüero kroonde zich tevens tot meest scorende buitenlander van de Premier League. Zijn mooiste moment was de winnende goal tegen Queens Park Rangers in het seizoen 2011/2012, waarmee hij de titel op de slotdag naar het Etihad Stadium bracht. Het was de eerste Premier League-titel ooit voor de club.

Met Manchester City werd hij daarna nog drie keer kampioen van de Engelse competitie. Ook won hij eenmaal de FA Cup en vijfmaal de League Cup. Ook het Community Shield werd twee keer gegrepen door Agüero en Manchester City. Khaldoon Al Mubarak, voorzitter van Manchester City, gaat op de website van de club in op de prestaties van Agüero. "Wat hij gedaan heeft voor de club, mag niet worden onderschat. Hij is een legende en wat hij gepresteerd heeft, zullen we nooit vergeten. Het is echter te vroeg om nu al teveel afscheidswoorden te spreken, omdat we dit seizoen nog mooie uitdagingen tegemoet gaan. Er valt nog veel te winnen."

Dit seizoen kwam Agüero mede door blessureleed weinig in actie voor Manchester City. Hij scoorde pas één keer in de Premier League, terwijl hij vorig seizoen nog zestien doelpunten maakte in de competitie. Vanaf het seizoen 2014 maakte de Argentijn liefst vijf seizoenen op rij meer dan twintig goals in de Premier League.

Premier League

gerelateerd