GAE morst ondanks 0-2 voorsprong bij hekkensluiter Den Bosch

29 maart 2021 – Niet één keer verspeelde Go Ahead Eagles dit seizoen punten na een voorsprong, maar maandagavond is dat wel gebeurd. De ploeg uit Deventer stond bij hekkensluiter FC Den Bosch zelfs met 0-2 voor, maar dat bleek niet genoeg voor een overwinning. Er werd uiteindelijk afgefloten bij een 3-3 eindstand.

GAE morst ondanks 0-2 voorsprong bij hekkensluiter Den Bosch

Go Ahead begon uitstekend tegen de nummer laatst van de Eerste Divisie. Al na acht minuten veegde back Bas Kuipers de bal geweldig in de verre hoek. Toen Giannis Botos er vervolgens na een halfuur koeltjes 0-2 van maakte, leek de buit binnen voor Go Ahead. De ploeg gaf dit seizoen nog niet één keer iets weg na een voorsprong en kan buigen op een ijzersterke defensie.

Toch ging het in de tweede helft mis voor Go Ahead, dat in de eerste helft door keeper Jay Gorter al een paar keer goed weggekomen was. Na een uur kreeg de thuisploeg een penalty nadat Antoine Rabillard een overtreding op Kevin Felida. De penalty werd verzilverd door Jizz Hornkamp. Vervolgens werd het door een eigen goal van Jeroen Veldmate zes minuten voor tijd 2-2.

In de 89ste minuut stond het vervolgens nog steeds 2-2, maar uiteindelijk werd er afgefloten bij een 3-3 stand. Door een overtreding van Veldmate kreeg Den Bosch nogmaals een penalty en weer vond Hornkamp het net. Door een late eigen goal van Jorn van Hedel werd toch nog 3-3. Echt blij zal Go Ahead niet zijn met het punt, omdat het bij winst op twee punten van nummer vier Almere City FC had kunnen komen. Nu bedraagt de achterstand nog vier punten.

gerelateerd