Sparta baalt: "Feyenoord heeft veel meer geld geboden"

30 maart 2021, 08:35

Henk van Stee baalt dat er na twaalf jaar een einde is gekomen aan de samenwerking tussen Sparta Rotterdam en Spartaan '20. De reden voor de breuk is extra pijnlijk: de Rotterdamse amateurvereniging heeft zich verbonden aan stadsgenoot Feyenoord. Van Stee vermoedt dat Spartaan '20 puur om financiële redenen voor een overstap heeft gekozen.

Feyenoord maakte maandagavond bekend Spartaan'20 als nieuwe partner voor de jeugdopleiding te hebben gestrikt. De amateurvereniging heeft de afgelopen decennia veel profvoetballers voortgebracht. Onder meer Luc Castaignos, Denzel Dumfries, Anwar El Ghazi, Bruno Martins Indi, Jetro Willems en Joshua Zirkzee hebben een verleden bij de club uit Rotterdam-Zuid.

"Ja, we zijn teleurgesteld", erkent Van Stee in het Algemeen Dagblad. "We hadden twaalf jaar een heel fijn huwelijk. Dat hadden we graag willen doorzetten. Spartaan'20 heeft een andere keuze gemaakt. Een financiële keuze in mijn ogen. Dat weet ik voor duizend procent zeker. Feyenoord heeft veel meer geld geboden. Dat is voor een amateurclub best een belangrijk inkomen. Ze weten wat ze hadden, maar niet wat ze krijgen.

Bij Feyenoord zijn ze blij dat de amateurclub heeft gekozen voor de overstap. "Dat Spartaan'20 voor ons kiest onderstreept de juiste koers die we met Feyenoord Academy varen", zei Raymond van Meenen, manager van Feyenoord Academy.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen