Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

Zelfkritische Bakker houdt geen rekening met doemscenario

30 maart 2021 – Mitchel Bakker is ervan overtuigd dat Jong Oranje zich dinsdagavond gaat plaatsen voor de finaleronde van het EK. De Nederlandse beloften hebben kwalificatie niet meer in eigen hand, maar zullen hoe dan ook hun Hongaarse leeftijdsgenoten om kans te maken op een plek in de kwartfinale.

Zelfkritische Bakker houdt geen rekening met doemscenario

Het EK is tot nu toe teleurstellend verlopen voor Jong Oranje. In de openingswedstrijd werd er gelijkgespeeld tegen Jong Roemenië (1-1) en tegen Jong Duitsland (1-1) werd er in de slotfase een zege uit handen gegeven. Bakker deed beide wedstrijden mee en had volgens bondscoach Erwin van de Looi aanvallend meer kunnen brengen. In die kritiek kan de linkervleugelverdediger van Paris Saint-Germain zich wel vinden.

"Het gaat oké, maar ik weet dat het beter kan. Ik kan meer brengen, vooral in aanvallend opzicht", erkent hij in gesprek met Voetbal International. "Maar tegen Duitsland was dat best wel lastig. We moesten heel laag staan in de opbouw. Om dan zestig meter af te leggen om een voorzet af te kunnen leveren is best zwaar. Dat lukt twee, drie keer per wedstrijd, maar als je dat tien keer moet doen, dan is de pijp ook wel een beetje leeg. Je moet de juiste keuzes maken; wanneer ga je wel én wanneer niet."

Bij een doelpuntrijke salonremise tussen Jong Duitsland en Jong Roemenië zit het EK erop voor Jong Oranje. Met dat scenario houdt Bakker geen rekening. "We moeten winnen, zo simpel is dat. Dat is ook het enige waar we het nu over hebben in de groep. Eind mei zijn we er weer bij, dat is de afspraak."

Eredivisie

gerelateerd