Ronaldo raakt na woede-uitbarsting band niet kwijt

30 maart 2021, 09:42   Bijgewerkt: 30 maart 2021, 09:53

Cristiano Ronaldo hoeft zijn aanvoerdersband bij de nationale ploeg van Portugal niet in te leveren na zijn woede-uitbarsting van afgelopen zaterdag tegen Servië (2-2). De 36-jarige aanvaller dacht in de slotseconden het winnende doelpunt te maken, maar de Nederlandse arbitrage kende geen doelpunt toe. Bij het verlaten van het veld smeet Ronaldo uit frustratie zijn aanvoerdersband op de grond.

Voor bondscoach Fernando Santos is dat geen reden om iemand anders zijn captain te maken. "Hij behoudt zijn aanvoerdersband", vertelt Santos tijdens zijn perspraatje richting het duel met Luxemburg. "Ronaldo is een nationaal boegbeeld."

"Als hij de bondscoach, zijn collega's of de bond had beledigd, dan hadden we er over moeten nadenken. Maar dat was niet het geval. Hij was gewoon gefrustreerd. Het had mij ook kunnen overkomen, als je ziet hoe ik na dat moment tekeerging tegen de vierde official", aldus Santos.

Danny Makkelie was de scheidsrechter die het doelpunt niet goedkeurde. Ook grensrechter Mario Diks zag niet dat de bal de doellijn had gepasseerd. Omdat er geen doellijntechnologie beschikbaar was in Belgrado, kon de fout niet worden hersteld. Na afloop van de wedstrijd bood Makkelie de selectie en technische staf van de nationale ploeg van Portugal zijn excuses aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen