'PSV moet zijn sterkhouders deze zomer van de hand doen'

30 maart 2021, 11:00   Bijgewerkt: 30 maart 2021, 12:10

PSV zal komende zomer meerdere spelers moeten verkopen om tekorten weg te poetsen en geld over te houden om de selectie van trainer Roger Schmidt te versterken, zo schrijft Voetbal International dinsdagochtend. De verkoop van Donyell Malen moet ettelijke miljoenen in het laatje brengen, terwijl ook Denzel Dumfries de club een mooi bedrag moet opleveren. Mohamed Ihattaren vertrekt na dit seizoen mogelijk ook bij de Eindhovenaren.

PSV stevent door de coronacrisis af op een operationeel verlies van naar schatting 20 à 25 miljoen euro. Onlangs bereikte de club een akkoord met de spelers, trainers, directie, ondernemingsraad en al het andere kantoorpersoneel over een nieuw loonoffer. Financieel staat PSV er vanwege een eigen vermogen van veertig miljoen euro er nog wel goed voor, maar de klappen van de pandemie zijn voelbaar.

Om de ontstane tekorten weg te poetsen, zal PSV enkele sterkhouders moeten verkopen. Malen moet de Eindhovenaren een flinke transfersom opleveren, terwijl een verkoop van Dumfries ook de nodige miljoenen moet binnenbrengen. Hoewel er op dit moment niks speelt rond Ihattaren, wordt de veelbesproken aanvallende middenvelder mogelijk ook verkocht. Hij beschikt over een contract dat volgend jaar zomer afloopt.

Ondertussen werkt PSV nog altijd aan de komst van Joël Drommel. Het is de Eindhovenaren nog niet gelukt om overeenstemming te bereiken met FC Twente. PSV heeft een transfersom van 3,5 miljoen euro in gedachten, terwijl de Tukkers drie miljoen euro meer verlangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen