Noord-Macedoniër na opmerkelijk juichgebaar naar huis gestuurd

30 maart 2021, 12:50

Ilija Nestorovski heeft de manier waarop hij zijn doelpunt tegen Liechtenstien vierde duur moeten bekopen. De 31-jarige Noord-Macedonische-aanvaller schoot zondagavond een strafschop binnen en wendde zich tijdens het juichen tot de camera. Met een praatgebaar en zijn wijsvinger voor zijn mond probeerde hij een boodschap over te brengen, wat bondscoach Igor Angelovski allerminst beviel.

Angelovski heeft besloten om Nestorovski per direct naar huis te sturen. Het betekent dat de aanvaller van Udinese komende woensdag de uitwedstrijd tegen Duitsland mist. Nestorovski legde op Instagram uit dat zijn juichen een reactie was op bedreigingen en beledigingen die zijn familie had ontvangen, maar bondscoach Angelovski is onverbiddelijk.

"Ik ben blij dat hij zijn excuses heeft aangeboden en de reden voor zijn actie heeft uitgelegd, maar dit is onaanvaardbaar gedrag voor een speler van de nationale ploeg", aldus Angelovski. Noord-Macedonië, een van de tegenstanders van Oranje op het EK komende zomer, is de WK-kwalificatie begonnen met drie punten uit twee wedstrijden. Roemenië was vorige week donderdag met 3-2 te sterk en Liechtenstein werd zondag met ruime cijfers opzij gezet.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen