'UEFA stelt besluit over nieuwe Champions League-opzet uit'

30 maart 2021, 15:20

De UEFA hakt deze week nog geen knoop door over de nieuwe Champions League-opzet, zo meldt de Associated Press. Het bestuur van de Europese voetbalbond neemt pas op 19 april, bij de volgende bestuursvergadering, een beslissing. De verwachting was dat dinsdag de laatste hand zou worden gelegd aan de variant die vanaf het seizoen 2024/25 moet ingaan.

De Champions League moet over enkele jaren een nieuwe opzet en een uitgebreider deelnemersveld krijgen. In zijn huidige format kent de Champions League een poulesysteem en een knock-outfase. Het plan is om vanaf het seizoen 2024/25 de groepsfase af te schaffen en de deelnemende clubs in de eerste fase tien in plaats van zes wedstrijden te laten spelen. Daardoor worden fors meer duels afgewerkt: 225 in plaats van 125 per seizoen. Het aantal deelnemers wordt uitgebreid van 32 naar 36.

Andrea Agnelli, voorzitter van de European Club Association (ECA), riep zijn leden onlangs op om de plannen voor een hervorming van de Champions League te steunen. "Er zijn zowel op nationaal als internationaal niveau te veel wedstrijden die niet competitief zijn. We moeten fans de best mogelijke competitie aanbieden, anders dreigen we ze kwijt te raken", vertelde hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen