Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

Bayern moet Lewandowski missen in cruciale weken

30 maart 2021 – Robert Lewandowski is voorlopig niet van de partij bij zijn club Bayern München. Dat heeft de koploper van de Bundesliga dinsdagmiddag bekendgemaakt via de clubkanalen. Lewandowski raakte tijdens de interland tussen Polen en Andorra geblesseerd aan zijn knie en moet de topper tegen Engeland morgenavond dus ook aan zich voorbij laten gaan.

Bayern moet Lewandowski missen in cruciale weken

De 32-jarige spits speelde tegen het nietige Andorra een prima wedstrijd en scoorde twee keer. Na een uur spelen kwam hij echter vervelend in botsing met een tegenstander en moest hij gewisseld worden. Na de wedstrijd reisde Lewandowski vrijwel meteen terug naar München, waar de medische staf van zijn werkgever een blessure aan zijn rechterknie ontdekte.

De komende weken staat Lewandowski dus buitenspel. Dat is een flinke streep door de rekening van Bayern, dat over een week in de kwartfinales van de Champions League tegen Paris Saint-Germain speelt. Ook de return van een week later is niet haalbaar voor de spits. Lewandowski was dit seizoen al goed voor vijf doelpunten in zes duels.

Ook in competitieverband mist de aanvalsleider een belangrijke wedstrijd. Zaterdag gaat Bayern namelijk op bezoek bij nummer twee RB Leipzig. Het verschil tussen de concurrenten is vier punten. De doelpunten van Lewandowski zullen hoe dan ook gemist worden de komende weken. Hij liet dit seizoen 35 keer het net bollen.

Bundesliga

gerelateerd