Twentse dames grijpen koppositie na winst bij concurrent PSV

30 maart 2021, 21:29

De inhaalwedstrijd tussen de vrouwen van PSV en FC Twente is dinsdagavond geëindigd in een zege voor de gasten. Beide ploegen zouden eigenlijk zondagmiddag tegenover elkaar staan, maar toen kon de kraker niet plaatsvinden vanwege een coronagolf bij de Eindhovenaren. Zonder topschutter Joëlle Smits moest PSV haar meedere erkennen in de bezoekers uit Enschede: 1-2.

De selectie van PSV moest vorige week in quarantaine nadat een aantal speelsters positief hadden getest op het coronavirus. Om die reden waren onder meer Smits, Janou Levels en Dana Foederer vanavond nog niet van de partij. De koploper had in de eerste helft dan ook weinig gevaarlijke momenten, al werd wel de lat geraakt door de thuisploeg.

In de tweede helft brak PSV dan toch de ban. Esmee Brugts bracht de ploeg van trainer Rick de Rooij op fraaie wijze op 1-0. Daar konnen de Brabanders echter niet lang van genieten. Een eigen doelpunt van routinier Mandy van den Berg hielp Twente langszij. Daar leek het bij te blijven op de Herdgang, maar in de slotfase gingen de Tukkers er alsnog met de zege vandoor.

Een schot van Fenna Kalma werd helemaal verkeerd ingeschat door Sari van Veenendaal, die de bal zomaar in haar doel zag ploffen. Die treffer kwam PSV niet meer teboven en zodoende begint Twente als koploper aan de play-offs. De ploeg uit Enschede heeft 32 punten en wordt op de hielen gezeten door PSV en Ajax, die beiden 31 punten hebben verzameld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen