Ruime zege België bevestigt favorietenstatus voor EK

30 maart 2021, 22:39   Bijgewerkt: 30 maart 2021, 22:44

België is er deze week in geslaagd de favorietenstatus voor de komende eindrondes te bevestigen. De Rode Duivels haalden in het slotduel van de eerste WK-kwalificatieweek uit tegen Wit-Rusland: 8-0. Daarmee voert de huidige nummer één van de wereld de ranglijst in groep E aan.

Er zijn maar weinig landen die zoveel kansen op de EK-eindzege worden toegedicht als België, dat komende zomer met de gouden generatie eindelijk eremetaal moet opleveren. Deze WK-kwalificatieweek bewezen de Belgen in ieder geval alvast hun status, door zeven punten te pakken in drie duels. Het 1-1 gelijkspel op bezoek bij Tsjechië voelde nog als een domper, maar tegen Wales en Wit-Rusland toonde de ploeg van Roberto Martínez aan waarom het in juli waarschijnlijk topfavoriet is.

De 3-1 overwinning op Wales kreeg dinsdagavond tegen Wit-Rusland een uitstekend vervolg, met een ruime 4-0 overwinning. Al na veertien minuten spelen toonde spits Michy Batshuayi met zijn treffer feilloos aan hoe de verhoudingen lagen. Na een gevoelig steekpassje kwam hij oog in oog met de Wit-Russische doelman, die kansloos was op de kanonskogel van de spits.

Kansloos bleven de Wit-Russen ook in de 75 daaropvolgende minuten, waarin België nog volop kon werken aan het doelsaldo. Dankzij goals van Hans Vanaken, Leandro Trossard en Jeremy Doku mochten De Rode Duivels gaan rusten met een 4-0 voorsprong. Na de onderbreking bracht Dennis Praet, Christian Benteke en opnieuw Trossard de eindstand op 7-0. Laatstgenoemde kreeg de fraaiste treffer van de avond op zijn naam: zijn snoeiharde uithaal belandde prachtig in de kruising. Vanaken zorgde in minuut 89 voor het toetje.

Wales - Tsjechië: 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen