Ronaldo en co schudden frustratie van zich af met zege

30 maart 2021, 22:39

Regerend Europees kampioen Portugal is op bezoek bij Luxemburg door het oog van de naald gekropen. De Luxemburgers mochten lang hopen op een stunt, maar sterspeler Cristiano Ronaldo groeide uiteindelijk uit tot matchwinner tijdens de benauwde zege. De Portugezen boekten een 1-2 overwinning, waarmee ze de week afsluiten als gedeeld koploper.

Woest was Cristiano Ronaldo afgelopen zaterdag, nadat scheidsrechter Danny Makkelie hem een zekere treffer door de neus boorde door te stellen dat zijn inzet niet over de doellijn was geweest. Natuurlijk baalde Ronaldo van het 2-2 gelijkspel tegen Servië, maar ongetwijfeld speelde ook zijn jacht op een ultiem record een rol in zijn woede-uitbarsting.

Ronaldo staat momenteel namelijk op 103 treffers in dienst van zijn land, nog slechts zeven minder dan de ongenaakbaar geachte koploper Ali Daei uit Iran. Het is de laatste jaren een obsessie geworden voor het Portugese doelpuntenkanon. Op bezoek bij Luxemburg voegde hij nummer 103 toe aan zijn krankzinnige totaal. Zelden zal een van zijn treffers zó zijn gevierd in thuisland Portugal.

Want na vijftig minuten bracht Ronaldo zijn land op een 1-2 voorsprong bij Luxemburg, dat daardoor de hoop op een ongekende stunt zag vervliegen. Kort voor rust had Diogo Jota de regerend Europees kampioen op gelijke hoogte gebracht. Luxemburg had namelijk na een halfuur spelen verrassend de voorsprong gepakt. Met een fraaie snoekduik opende Gedson Rodrigues, die in het verleden bij Telstar speelde, koppend de score.

Manchester United-ster Bruno Fernandes bezorgde zijn land met de beslissende 1-3 uiteindelijk wat lucht.  Portugal pakte dankzij de benauwde zege uiteindelijk zeven punten in de eerste week van de WK-kwalificatiecyclus, waarmee het gedeeld koploper is in groep A. Servië boekte eerder vandaag een 1-2 overwinning op Azerbeidzjan.

Kroatië - Malta: 3-0

Slowakije - Rusland: 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen