Oranje werkt op Gibraltar aan doelsaldo na treurig uitvallen Blind

30 maart 2021, 22:44

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond haar plicht gedaan op bezoek bij Gibraltar. De ploeg van Frank de Boer kende ruim vijftig minuten een frustrerende avond met slechts één magere goal van Steven Berghuis én vervolgens het triest uitvallen van Daley Blind met een op het oog zware knieblessure. Toch was diens wissel paradoxaal genoeg wel de beslissing in de wedstrijd, omdat er meer aanvallend vernuft kwam en dat resulteerde in 0-7.

De vraag was niet of, maar vooral hoeveel Oranje zou winnen op Gibraltar. Met dezelfde elf spelers als tegen Letland koos De Boer bewust niet voor een extra aanvallende opstelling, omdat hij 'niet geloofde' dat dat ook per se meer doelpunten opleverde. Het opstellen van dezelfde elf in elk geval ook niet, want in het eerste bedrijf bleek Gibraltar-keeper Dayle Coleing een verre neef van Atlético Madrid-keeper Thibaut Courtois, toonde Denzel Dumfries zich helemaal vrij niet de beste kopper na ruim twintig minuten en Davy Klaassen had zijn totaalaantal interlandgoals (5) in de eerste helft kunnen verdubbelen, maar had het vizier meermaals niet op scherp staan.

Het waren zaken waar aandacht voor kon zijn, omdat Oranje vergat de score op te voeren. Dat gebeurde met de extra spits waar De Boer duidelijk niet mee wilde starten overigens alsnog, maar wel met een treurige reden. Blind viel meteen na de pauze namelijk uit met een zware knieblessure na een ongelukkig duel met spits Tjay De Barr. De Ajacied werd per brancard van het veld gedragen en vervangen door Donyell Malen, wat meteen daarna wel voor de beslissing zorgde in het duel.

Pas bij de vijfde treffer, die van Malen nog geen tien minuten na diens invalbeurt op het scorebord stond, deed Nederland het helemaal op eigen kracht. Berghuis, de gevaarlijkste man aan de kant van het Nederlands elftal, gaf hard en laag voor, waarna de spits van PSV de bal tegen de touwen liep. Nadat bij Gibraltar de uitblinkende keeper nog geblesseerd naar de kant moest en Ryan Babel, Calvin Stengs en Donny van de Beek werden ingebracht, werkte Oranje zoals van ze werd verwacht nog even aan het doelsaldo. Van de Beek en Memphis werkten beiden nog van dichtbij binnen, al had de score uiteindelijk in dubbele cijfers kunnen uitvallen.

Toch was het voor Oranje al met al geen geweldige avond, ondanks de boost die het doelsaldo kreeg, waren de eerste vijftig minuten vervelend. De Boer stond zelden tot nooit met een glimlach langs de lijn en de eerste vier doelpunten waren allemaal niet zonder geluk. Het vervelendste was echter het uitvallen van Blind, dat niet alleen voor Oranje, maar ook voor Ajax een uiterst vervelend staartje lijkt te krijgen. Door het puntverlies van Turkije krijgt de 0-7 zege overigens nog wel een extra tintje en wordt deze WK-kwalificatiereeks wel positief afgesloten. 

Beoordingen volgen morgenochtend in Oranje op rapport. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen