Frustrerende avond Wijnaldum: "Vooraf was iedereen blij geweest"

30 maart 2021, 22:58

Georginio Wijnaldum beleefde met het Nederlands elftal niet de fraaiste avond in zijn loopbaan, maar uiteindelijk kon er na afloop alsnog worden gelachen. De middenvelder van Liverpool hielp zijn ploeg aan een 0-7 overwinning op Gibraltar, terwijl voornaamste concurrent Turkije met 3-3 gelijkspeelde tegen Letland. Wijnaldum wil zich vooral op zijn eigen land focussen.

"Het was een heel frustrerende avond, vooral in de beginfase", stelt captain Wijnaldum voor de camera van de NOS. "We creëerden veel kansen, net als tegen Letland. Onbewust krijg je dan een beetje het gevoel: daar gaan we weer. In de kleedkamer kwamen we bij elkaar en hebben we gezegd: we moeten door, zelfvertrouwen houden in onszelf."

Dat werd na de onderbreking beloond, met nog zes treffers. "We winnen hier met 7-0, dat is gewoon goed. Voorafgaand aan de wedstrijd was iedereen daar blij mee geweest. Toch zijn ook wij natuurlijk teleurgesteld, we hebben nog veel grote kansen gemist. De uitslag is echter prima." 

Die uitslag kreeg een gouden randje omdat Turkije twee dure punten verspeelde tegen Letland. "Dat is natuurlijk goed voor ons", aldus Wijnaldum. "Maar we moeten niet te veel naar de andere landen kijken. We moeten zelf gewoon de wedstrijden winnen, anders redden we het namelijk sowieso niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen