Landen mogen ook op EK vijf keer wisselen

31 maart 2021, 15:57

De UEFA heeft woensdagmiddag enkele beslissingen genomen voor het EK van komende zomer. Zo mag ook daar vijf keer in een wedstrijd gewisseld worden in plaats van drie keer, zoals dit seizoen in veel competities al het geval was.

De regelwijziging is het gevolg van het drukke speelschema dat spelers dit seizoen door de coronapandemie moesten afwerken. De regel wordt ook al toegepast in de afgelopen week begonnen WK-kwalificatie. Naast het EK zal deze ook gelden in de resterende wedstrijden in de Nations League.

Daarnaast maakte de UEFA ook bekend dat het toegestane aantal fans in de stadions zal worden verhoogd. Eerder werd door de bond een limiet gesteld van 30% van de capaciteit, maar daar wordt nu vanaf gezien. Reden is dat de coronasituatie per land verschilt. De landelijke autoriteiten zullen daarom bepalen hoeveel supporters naar binnen mogen.

Over het wel of niet spelen in lege stadions vertelde de bond nog niks. Eerder zei voorzitter Aleksander Ceferin dat spelen zonder publiek, zoals in Nederland vooralsnog het geval is, geen optie is

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen