Financiële problemen Barça blijken nog groter dan gedacht

31 maart 2021, 16:32

De financiële problemen van FC Barcelona zijn nog groter dan aanvankelijk werd gedacht. Uit een interne audit, die is uitgevoerd in opdracht van voorzitter Joan Laporta, blijkt dat de Catalaanse club dit seizoen afstevent op een verlies van 350 miljoen euro. Pas in het seizoen 2022/23 schrijft Barça weer zwarte cijfers.

Dat meldt televisiekanaal Esport3. Het is geen geheim dat Barça rode cijfers schrijft, maar de financiële situatie blijkt nog een stuk penibeler te zijn. Tijdens de verkiezingscampagne beloofde Laporta dat hij een interne audit zou laten uitvoeren om de daadwerkelijke omvang van de financiële problemen te achterhalen.

Pas in het seizoen 2022/23 zal Barça naar verwachting weer winst maken, maar daarbij wordt er wel vanuit gegaan dat Lionel Messi bijtekent en er de komende zomer een topaankoop wordt gedaan. Barça-preses Laporta zou zeer gecharmeerd zijn van Erling Haaland, maar gezien zijn prijskaartje en de financiële situatie van de club is het nog maar de vraag of de Noorse aanvaller van Borussia Dortmund haalbaar is.

De kans is groot dat Barça deze zomer een aantal transfervrije slagen gaat slaan. Dat Eric García overkomt van Manchester City, lijkt een zekerheidje. Memphis Depay (Olympique Lyon), Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Sergio Agüero (Manchester City) beschikken eveneens over een aflopend contract en worden continu gelinkt aan een overgang naar Camp Nou.

Lees ook: 'Koeman hoeft Agüero niet en blijft hopen op Memphis'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen