AZ troeft concurrentie af en legt Beukema voor jaren vast

31 maart 2021 – AZ heeft woensdag de zomerse komst van Sam Beukema bevestigd. De 22-jarige centrumverdediger komt over van Go Ahead Eagles en tekent in Alkmaar een contract voor vijf seizoenen. Feyenoord en FC Utrecht waren ook in de markt voor de veelscorende Beukema, maar grijpen mis.

AZ troeft concurrentie af en legt Beukema voor jaren vast

Beukema doorliep de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles en maakte in 2017 zijn debuut in de hoofdmacht. In totaal staat hij nu op 65 officiële optredens in het eerste elftal. Sinds vorig seizoen is Beukema een vaste waarde bij de Deventenaren. In de huidige jaargang had hij een groot aandeel in de vele clean sheets van de club en scoorde hij bovendien zeven keer.

"Ik ben echt op mijn gevoel afgegaan. Ik heb ook met Feyenoord gesproken, maar het gevoel bij AZ was heel fijn en ze wilden heel graag doorpakken, wat mijn ego streelde", aldus Beukema bij AZ TV. "Uiteraard verlaat je de club van je stad niet zomaar", zegt Beukema op het clubkanaal van Go Ahead. "Maar als een mooie topclub als AZ zich meldt is dat een kans die je niet laat lopen. Ik ben blij en trots dat ik deze mooie stap kan gaan zetten, en ben iedereen die me de afgelopen jaren geholpen heeft in mijn ontwikkeling erg dankbaar."

"Ik denk dat iedereen Sam deze overgang ontzettend gunt", aldus technisch manager Paul Bosvelt. "Hij heeft er keihard voor gewerkt, vanaf de jeugdopleiding tot waar hij nu staat. Voor ons als club is het mooi dat een jeugdexponent een stap als deze maakt. Sam geldt op alle fronten als lichtend voorbeeld voor de jongens die nu in de voetbalopleiding actief zijn."

AZ doet geen uitspraken over het bedrag dat wordt neergeteld voor de komst van Beukema. Voetbal International schreef eerder op de dag dat dee verdediger na Jan Kromkamp (1,5 miljoen euro) de duurste uitgaande transfer in de clubhistorie van Go Ahead wordt.

gerelateerd