Buffon drie maanden na godslastering alsnog geschorst

31 maart 2021, 19:13   Bijgewerkt: 31 maart 2021, 19:22

Juventus kan de komende wedstrijd geen beroep doen op reservegoalie Gianluigi Buffon. De 43-jarige Italiaan is namelijk alsnog geschorst door de tuchtcommissie, nadat hij zich in december vorig jaar schuldig maakte aan godslastering. Aanvankelijk leek Buffon slechts een geldboete te krijgen, maar na hoger beroep moet hij alsnog brommen.

Buffon verdedigde in december vorig jaar het doel van Juventus tijdens de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen degradatiekandidaat Parma. Op basis van audiofragmenten van dat duel werd geconstateerd dat de keeper zijn ploeggenoot Manolo Portanova een flinke veeg uit de pan gaf. Het leverde de ervaren goalie een geldboete van 5000 euro op.

In hoger beroep werd echter bepaald dat Buffon alsnog een wedstrijd schorsing uit moet zitten. De recordhouder van de Oude Dame moet daardoor het uitduel met stadsgenoot Torino aan zich voorbij laten gaan. Een ramp is dat overigens niet voor Juve, want Wojciech Szczesny.

In de Italiaanse sportwetgeving staat al sinds 2010 dat godslastering strafbaar is. Al diverse spelers werden dit seizoen bestraft, vooral omdat de stadions leeg zijn en de microfoons daardoor haarfijn kunnen opvangen wat er wordt geroepen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen