Vloet geniet: "Zeven keer vallen, acht keer opstaan"

1 april 2021, 08:29

Het heeft even geduurd, maar Rai Vloet is eindelijk waar hij wil zijn. De 25-jarige aanvaller is bij Heracles Almelo bezig aan een geweldig seizoen en maakt eindelijk de verwachtingen waar. Hij is blij dat het gelukt is om zijn talent tot wasdom te laten komen.

Jarenlang speelde Vloet redelijk anoniem in het profvoetbal, maar dit seizoen gaat het geweldig. De teller staat al op dertien doelpunten. "Ik waardeer enorm wat ik nu heb en daar heb ik keihard voor gevochten. Zeven keer vallen, acht keer opstaan. Dat ben ik", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. Heracles nam de aanvaller in de zomer over van Excelsior. "Bij Heracles is alles op zijn plaats gevallen", zegt Vloet. "Het heeft veel met de sfeer binnen de club te maken en zelf heb ik ook een knop moeten omzetten. Ik ben nu volwassen en laat me in goede en slechte tijden niet meer afleiden."

Komend weekend keert Vloet met Heracles terug bij PSV, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. "Bij PSV werd er vroeger in de jeugdopleiding vaak extra op me gelet en niet alleen omdat mijn vader bekend is in het voetbal. Ik gold als een speler die het soms moeilijk had om voor honderd procent gemotiveerd te blijven. Misschien was dat ook wel zo en daarom zaten de trainers er vaak heel kort op. Bij mij werkte dat niet altijd en ik werd er niet per se beter van. Ik heb vertrouwen en vrijheid nodig. Nu komt de motivatie écht volledig uit mezelf en waardeer ik enorm wat ik heb bij Heracles. Na veel tegenslag lukt het om te laten zien wat ik kan. Daar heb ik keihard voor gewerkt."

Vloet weet waarom hij dit seizoen zo goed presteert in de Eredivisie. "Ik mag in balbezit grotendeels op intuïtie voetballen en word niet overvoerd met allerlei looplijnen of tactieken. Daardoor heb ik een heel ander gevoel op het veld en het heeft me veranderd. Ik voel me heerlijk en ben een veel stabielere speler geworden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen