Noord-Macedonië stunt in Duitsland: "Ongelofelijk voor ons"

1 april 2021, 09:21

Tegen alle verwachtingen in won Noord-Macedonië woensdag in de WK-kwalificatie bij Duitsland (1-2). Een enorme stunt van de ploeg die komende zomer op het EK tegen Oranje gaat spelen. Bondscoach Ezgijan Alisoki kon zijn geluk niet op na de winst in Duisburg.

Het voetbal in Noord-Macedonië kreeg zodoende een geweldige boost na eerder al de plaatsing voor het EK. "Dat we ons kwalificeerden, was al een geweldig gevoel", zei de keuzeheer volgens Voetbal International na afloop. "Nu hebben we Duitsland verslagen. Niemand geloofde er in, maar wij zeiden: we willen hen het zo lastig mogelijk maken en een positief resultaat halen. De vraag was alleen: wat is een positief resultaat? Een gelijkspel of winnen."

Dat het winnen werd, was een waanzinnige opsteker voor het land. "Het is vergelijkbaar met het winnen van iets groots. Als je zo'n groot voetballand verslaat, is dat ongelooflijk voor ons. We speelden ook voor de eerste keer tegen Duitsland. Als je ziet wat voor spelers zij in de ploeg hebben en wat ze allemaal hebben gewonnen. En dan komen wij hier en winnen we gewoon met 2-1. Als de mensen dat resultaat zien, zullen ze zeker verrast zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen