Volendam zwaait El Azzouzi uit en neemt afscheid van keeper

1 april 2021 – Ook FC Volendam is met contractnieuws op de proppen gekomen. Het belangrijkste is dat de optie in het aflopende contract van Zakaria El Azzouzi niet gelicht wordt. De aanvaller vertrekt na dit seizoen de Eerste Divisie-club.

Volendam zwaait El Azzouzi uit en neemt afscheid van keeper

Ook Mohamed Betti en Darryl Baly vertrekken na dit seizoen.  Daarnaast heeft Marco Tol een mogelijkheid tot verlenging voorlopig naast zich neergelegd. Eerder werd al bekend dat sc Heerenveen interesse heeft in de verdediger. "In deze periode moeten knopen worden doorgehakt over de toekomst van diverse spelers", zegt technisch directeur Jasper van Leeuwen. "Dat zijn moeilijke beslissingen, zeker in deze tijd waarin de effecten van COVID leiden tot extra onzekerheden. Darryl is al wat langer uit beeld, maar Mo en Zakaria leveren tot op de dag van vandaag een belangrijke bijdrage aan ons eerste elftal. De keuze die wij nu maken komt voort uit onze analyse van het perspectief voor volgend seizoen."

Opmerkelijk is verder dat keeper Nordin Bakker de deur wordt gewezen. De voorkeur wordt gegeven aan Joey Roggeveen, die eerst tweede keeper was achter Bakker. "Wat de keepers betreft, dat was een heel lastige afweging omdat Joey en Nordin elkaar in onze ogen niet veel ontlopen en ook allebei nog volop in ontwikkeling zijn. Maar in algemene zin vragen wij volgend seizoen wel meer stabiele prestaties van onze keepers. We denken dat het goed zou zijn als hier ook nieuwe concurrentie ontstaat, met een keeper van buiten. Daarom zullen we zoals het er nu naar uitziet van één van de twee afscheid nemen. Wij hebben een voorkeur uitgesproken voor Joey, dus we gaan nu eerst met hem in gesprek."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd