Juventus-drietal in opspraak na coronafeest, besmetting Bonucci

1 april 2021 – Het toch al zo vervelende seizoen van Juventus heeft een volgend hoofdstuk gekregen: Weston McKennie (foto), Paulo Dybala en Arthur Melo zijn in opspraak geraakt vanwege het overtreden van de coronaregels. Het drietal van de Oude Dame had een feest georganiseerd en dat zal ze ook vanuit de club op een forse sanctie komen te staan. In elk geval is men door de politie daarvoor bekeurd.

Juventus-drietal in opspraak na coronafeest, besmetting Bonucci

Dat schrijven Italiaanse media. Het drietal had geen interlandverplichtingen in de afgelopen week: in Zuid-Amerika werd niet gevoetbald vanwege corona en McKennie kreeg rust van de bondscoach van de Verenigde Staten. Uit het huis van de Amerikaan kwam in de nacht van woensdag op donderdag dusdanig veel geluidshinder dat er door de omgeving geklaagd werd. De politie nam polshoogte en vertrok pas nadat diverse boetes uitgedeeld waren vanwege het overtreden van de coronaregels.

Normaliter zal ook Juventus hard optreden tegen deze actie, al heeft de club aangekondigd ook het verhaal van het drietal spelers af te willen wachten. Eerder werd bij het Belgische KV Oostende keeper Fabrice Ondoa zelfs ontslagen nadat hij een coronafeestje georganiseerd had.

Dat zal bij Juventus met McKennie, Dybala en Arthur niet gebeuren, maar een forse straf zal er wel komen. Te meer omdat de club juist zo getroffen wordt door het coronavirus. Later op de dag kwam namelijk naar buiten dat verdediger Leonardo Bonucci een coronabesmetting opgelopen heeft, in een A-selectie waar toch al zoveel positieve tests naar voren kwamen. Met cruciale duels in het vooruitzicht en de enorme achterstand op koploper Internazionale is dat een volgende nieuwe domper voor trainer Andrea Pirlo.

gerelateerd