Duitsland
0 – 1
Hongarije
Portugal
1 – 2
Frankrijk

Opgeleefde Zoet hoopt nog op EK-deelname met Oranje

1 april 2021 – Jeroen Zoet (30) zat onder Frank de Boer nog niet bij het Nederlands elftal en ontbrak voor de laatste interlandperiode zelfs in de voorselectie van Oranje, toch heeft de doelman van La Spezia het Europees kampioenschap van de komende zomer nog niet helemaal uit het hoofd gezet. "Het EK is voor iedere voetballer een droom", aldus de voormalig PSV'er.

Opgeleefde Zoet hoopt nog op EK-deelname met Oranje

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf over zijn huidige situatie. De afgelopen maanden was Zoet veelal geblesseerd, maar recentelijk kreeg hij na volledige revalidatie zijn basisplaats weer terug en presteerde ook nog eens alleraardigst in het doel van La Spezia. "Ik heb tijdens mijn blessure wel contact gehad met keeperstrainer Patrick Lodewijks. Over het verloop. Ik heb aangegeven dat ik weer ging spelen. Dat geeft een goed gevoel, maar zo heeft hij volgens mij met alle keepers contact", zei de realistische Zoet, die vooral nog hoopt op het EK, zoals elke voetballer dat doet.

"Maar het zit sowieso niet in mij om van de daken te schreeuwen dat ik bij het Nederlands elftal moet komen, omdat ik heel reëel ben naar mezelf toe." In het afgebroken coronaseizoen stapte de doelman nog over van PSV naar FC Utrecht om in beeld te blijven bij toen nog Ronald Koeman, die Zoet vrijwel altijd in de selectie opnam als tweede keeper. 

Lees ookRealistische Padt zet definitief streep door rentree in Oranje

"De korte fase bij FC Utrecht ging het net weer lekker en vervolgens ging alles een lange periode op slot door het coronavirus. Vanuit PSV ging ik bewust deze kant op om weer te gaan spelen. Het is een poos geleden dat ik een hele reeks van goede wedstrijden heb neergezet. Als je dat doet op hoog niveau, kom je altijd weer in beeld", aldus Zoet, die tot dusver elf interlands achter zijn naam heeft staan.

Oranje

gerelateerd