'Napoli houdt naast Senesi ook Ajacied Schuurs in het vizier'

1 april 2021 – Opvallend nieuws uit Italië: nadat Napoli eerder al meermaals werd gelinkt aan Feyenoorder Marcos Senesi staat ook Ajax-verdediger Perr Schuurs (21) in de belangstelling van Napoli. Dat weet de Italiaanse zaakwaarnemer George Gardi althans. Volgens hem heeft de Italiaanse club sluimerende interesse in de achterhoedespeler, die het nauwlettend in de gaten houdt.

'Napoli houdt naast Senesi ook Ajacied Schuurs in het vizier'

Diens opmerkingen op Radio Punto Nuovo moeten gezien zijn belang wellicht enigszins met een korreltje zou genomen worden, opvallend concreet waren de uitingen in elk geval wél. "Schuurs is interessant voor vrijwel alle grote clubs in Europa, inclusief Napoli", liet Gardi zich ontvallen op de Italiaanse radiozender.

"Hij is een van de veel talentvolle spelers die in de gaten gehouden wordt door Napoli. Het wordt niet makkelijk voor die club om Schuurs in te lijven, want hij heeft nog een langdurig contract bij Ajax", weet de belangenbehartiger over de tot in 2025 lopende verbintenis. "Schuurs is een moderne verdediger. Hij heeft alles wat een centrale verdediger moet bezitten en deed het ook nog goed op het EK O21."

Daar was Schuurs basisspeler bij Jong Oranje, ondanks dat hij zijn plek in het elftal van Ajax is verloren aan Jurriën Timber. De voormalig speler van Fortuna Sittard maakte verdedigend toch te veel fouten in Amsterdam en heeft daarom de erfenis van Matthijs de Ligt nooit helemaal kunnen vullen. Desondanks werd eerder ook al Liverpool gelinkt aan Schuurs, voor wie de interesse vanuit Italië vooralsnog schemerend, in plaats van écht concreet lijkt te zijn. 

gerelateerd