Snoei houdt ondanks blunders vertrouwen in keeper De Boer

1 april 2021 – De Graafschap-trainer Mike Snoei houdt ondanks de onrust vast aan keeper Rody de Boer. De huurling van AZ ging in de topper tegen NAC Breda pijnlijk in de fout en dat was niet voor het eerst dit seizoen. Daarop nam de coach zijn goalie flink onder vuur, maar blijft hem wel gewoon opstellen bij De Superboeren.

Snoei houdt ondanks blunders vertrouwen in keeper De Boer

Dat vertelt trainer Snoei tegenover Regio8 over zijn keuze voor De Boer boven concurrenten Guus Vaags en Nick van den Dam. "Hij is aan de bak gegaan met de groep, maar vooral met de keeperstrainer, Robert Jan Zoetmulder", licht Snoei toe. "En we hebben nog eens goed bekeken hoe hij tot bepaalde beslissingen is gekomen op dat moment. Dat moet ook weer slijten door er over te praten en vooral keihard te trainen."

Lees ook: Snoei spaart De Boer niet: "Die bal was tien meter naast gegaan"

De Boer staat dus tegen laagvlieger FC Dordrecht weer op het veld, een wedstrijd waar De Graafschap moet voorkomen om voor de derde wedstrijd op rij puntverlies te lijden. "Het is wel lekker als je daarna weer snel mag voetballen. Dan kan je dat weer wegpoetsen, maar deze nederlaag vond ik wel vervelend", zei hij over het verlies tegen NAC Bread.

gerelateerd