Ontslagen De Koning hoopt dat VVV in Eredivisie blijft

2 april 2021 – Ondanks het feit dat Hans de Koning ontslagen werd door VVV-Venlo, koestert de trainer geen wrok richting de Limburgse club. Sterker nog: de trainer hoopt van harte dat de club in de Eredivisie weet te blijven.

Ontslagen De Koning hoopt dat VVV in Eredivisie blijft

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Koning werd op 16 maart ontslagen door VVV nadat de ploeg thuis had verloren van Fortuna Sittard. Dat was toen al de zevende verliespartij op rij. Ondanks dat zag De Koning het ontslag niet aankomen. "Na de wedstrijd tegen Fortuna heeft Stan Valckx (technisch directeur VVV, red.) in de trainerskamer nog tegen me gezegd dat ik me geen zorgen hoefde te maken over mijn positie. Dat heeft hij later ook herhaald tegen de pers", zegt De Koning tegen De Telegraaf. "De boodschap die we gezamenlijk uitspraken, was dat we strijdbaar zouden blijven. Maar op zondagavond is er toch iets veranderd en is het mechanisme op gang gekomen dat de trainer weg moest. Als je in dit vak zit, weet je dat je dat risico loopt als de resultaten tegenvallen. Dan ben je de kop van Jut."

Een heel vervelend gevoel heeft De Koning er niet aan over gehouden. "Ik heb bij VVV zonder rancune en boosheid afscheid genomen van iedereen. We hebben de zaken netjes samen afgehandeld met een bakkie koffie erbij. Het deed me goed dat 99,9 procent van de mensen het onprettig vond dat ik weg ging. Met name ook de spelersgroep, maar ook de wasdames en de mevrouw die voor het eten zorgt. Dan vind ik dat ik toch door de voordeur ben weggegaan", zegt De Koning.

Als het aan de trainer ligt, blijft de club in de Eredivisie. VVV staat momenteel zestiende. "Ik weet wat een degradatie voor consequenties heeft voor de organisatie en dat gun ik de mensen die daar werken absoluut niet. Dan zal er gesneden moeten worden in het personeel en dat zou verschrikkelijk zijn, want die mensen werken ontiegelijk hard. Het zal niet gemakkelijk worden voor VVV om het te redden , maar ik geloof er zeker in dat het nog kan."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd