Revaliderende Mauro: "Schmidt vraag dagelijks hoe het gaat"

2 april 2021, 08:39

Het seizoen van Mauro Júnior is al voorbij. De multifunctionele Braziliaan van PSV liep een zware knieblessure op en wist zodoende al dat hij dit voetbaljaar niet meer kan spelen. Zijn focus is al gericht op volgend seizoen.

"Ik wil er in de voorbereiding direct weer staan", zegt Mauro tegen het Eindhovens Dagblad. De 21-jarige speler heeft nog een contract tot 2022 in Eindhoven en wil volgend seizoen zijn beste spel laten zien. "Dit seizoen kan ik waarschijnlijk geen wedstrijd meer spelen, maar wel wil ik volgende maand alweer aan de groepstrainingen meedoen. Daarmee kan ik fit de zomer in en een paar weken later weer fris beginnen. Als het kan om eind dit seizoen toch nog op de bank te zitten om in te vallen, zou dat geweldig zijn."

Zwaar is het voor de Braziliaans jeugdinternational wel om zijn ploeggenoten op het veld te zien, terwijl hij krachttraining doet. Toch voelt hij zich zeker niet vergeten, vooral ook door de belangstelling van Roger Schmidt. "Roger Schmidt vraagt elke dag even hoe het gaat en dat doet me goed. Voor hem en de club geef ik alles en het contact met de trainer is heel goed. Misschien heb ik soms wel te veel gegeven en moet ik wat meer balans in mijn spel krijgen. Ik kan echt wel voetballen terwijl ik ook hard werk", zegt Mauro, die dit seizoen negentien wedstrijden speelde in de Eredivisie. Op 21 februari tegen Vitesse kwam hij voor het laatst in actie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen