Steijn baalt: "Alles rondom NAC is momenteel negatief"

2 april 2021 – Met NAC Breda won Maurice Steijn afgelopen weekend de kraker van De Graafschap, waardoor de club uitzicht heeft gehouden op een direct ticket voor promotie naar de Eredivisie. Toch was er deze week allerminst een jubelstemming in Breda, tot verbazing van de hoofdtrainer.

Steijn baalt: "Alles rondom NAC is momenteel negatief"

De coach baalt van de negativiteit die er heerst rondom NAC. "Wat de analisten bij ESPN zeggen, is nergens op gebaseerd. Kees Kwakman geeft aan dat het lijkt alsof wij niet op positiespel trainen. Dat is ongefundeerd", steekt Steijn van wal bij BN De Stem. "Weet hij hoe er gewerkt wordt? Ik ben ook van mening dat we beter moeten voetballen. Maar de ploegen om ons heen strompelen allemaal, het is in de Eerste Divisie niet zo makkelijk als iedereen denkt."

Steijn vervolgt zijn tirade met een sneer naar de dagbladen in Brabant. "Er heerst veel negativiteit rond NAC. Ook bij BN DeStem. De insteek maandag, na de winst tegen De Graafschap, was heel negatief. De eerste helft was niet goed, maar De Graafschap heeft wel meer kwaliteit. Buiten een schotkans en de goal hebben ze niet veel gevaar gesticht. Terwijl wij belangrijke spelers missen en in de rust noodgedwongen moeten wisselen. Daarna slepen we de wedstrijd op karakter uit het vuur. Dat stukje mis ik in de reacties."

De negatieve tendens rondom NAC maakt het werk voor Steijn niet anders, zo geeft hij aan. "Wat de analisten vinden, boeit mij niet. Die zitten in een studio. Maar in het Bredase moeten we het samen doen, er met z'n allen achter staan. Alles rondom NAC is momenteel negatief. Vanuit de pers, vanuit een deel van de supporters. Dan heb je ook nog de vijfde colonne en oud-spelers van NAC die zich roeren. Maar we staan wel gewoon derde. Ik snap dat niet. Alsof ze de laatste tien jaar naar Barcelona hebben gekeken."

gerelateerd