Kogel door de kerk: Jansen ook na dit seizoen hoofdcoach van AZ

2 april 2021, 11:15

Het was de bedoeling dat Pascal Jansen op interim-basis tijdelijk de hoofdtrainer zou zijn bij AZ, maar de opvolger van Arne Slot heeft veel indruk gemaakt in Alkmaar. De club is zo tevreden over de 48-jarige coach dat het hem een nieuw contract heeft voorgelegd. Jansen staat zodoende tot 2023 voor de groep.

Jansen begon het seizoen als assistent van Slot, maar werd na diens veelbesproken ontslag in december de hoofdtrainer van AZ. Sinds zijn aanstelling in Alkmaar pakte alleen Ajax meer punten dan AZ in de Eredivisie. AZ staat er momenteel goed voor in de Eredivisie en staat derde met evenveel punten als nummer twee PSV. Tot dusver stond Jansen twintig wedstrijden voor de groep bij AZ. Hij heeft in die duels dusdanig veel indruk gemaakt op de clubleiding, dat hij voor twee jaar heeft bijgetekend tot 2023.

Jansen is sinds 2018 werkzaam bij AZ. Hij kwam destijds over van PSV, waar hij werkte als Hoofd Jeugdopleiding. Directeur Voetbalzaken Max Huiberts vindt het een logische keuze om door te gaan met Jansen. "Pascal heeft sinds december laten zien dat hij weet wat er van een hoofdcoach van AZ wordt gevraagd, daarnaast kent hij onze organisatie en manier van werken. We zijn tevreden met de resultaten en spelers ontwikkelen zich door. Voor ons dus een logische stap om verder te gaan met elkaar."

De coach is zelf ook blij met zijn langere verblijf. "Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg van de club", reageert Jansen. Hij kijkt er naar uit om eerst dit jaar goed af te sluiten. "Het seizoen is nog niet klaar en we hebben nog veel om voor te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen