Transferweekje: Buffon, Wijnaldum, Haaland en Lisandro Martinez

3 april 2021, 12:36

Het duurt nog een paar maanden voordat de transfermarkt weer heropent. In de meeste Europese landen is de transfermarkt drie weken geleden gesloten. Dat betekent niet dat er geen geruchten meer waren over mogelijke (zomer)transfers. De markt begint alweer op gang te komen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Erling Haaland

Lisandro Martínez

Ook een bericht uit het roddelciruit, ditmaal uit de koker van het Italiaanse Tuttomercatoweb. De bij Ajax in ere herstelde Lisandro Martínez kan zich mogelijk verheugen op de stap naar FC Barcelona. Ronald Koeman zoekt nog steeds aan de linkerkant van zijn verdediging wat versterking. David Alaba was in beeld, maar de transfervrije Oostenrijker kiest vermoedelijk voor een andere club en was bovendien erg duur in het salarishuis. Dat is Martínez niet, waardoor de Catalanen zo'n twintig miljoen euro over zouden hebben om de Argentijn naar Camp Nou te halen. Volgt hij het pad van Sergino Dest? 

Gosens heeft plafond nog niet bereikt

Gianluigi Buffon

En daar was opeens het opvallende gerucht: Buffon mogelijk volgend seizoen naar Ajax. Ietwat uit de context gehaald waren de uitspraken van de inmiddels 43-jarige (!) doelman wel, want in het interview in Italië zei hij vooral dat hij er voor open zou staan om ook bij een iets kleinere club af te sluiten, bijvoorbeeld Ajax, Olympique Lyon of FC Porto. Inderdaad, niet geheel toevallig de clubs die de Oude Dame de afgelopen jaren uit de Champions League knikkerden. Volgens Gianluca di Marzio wil Juventus de A-selectie wel gaan verjongen en wordt het contract van de routinier niet verlengd. De komende tijd zal het nieuws rondom hem nog wel even voortduren.

Georginio Wijnaldum

Een van de meest geziende gasten in onze rubriek de laatste maanden in Georginio Wijnaldum en de international van Oranje is vooralsnog niet klaar. Want een nieuwe verbintenis bij Liverpool ligt niet voor de hand en FC Barcelona lijkt ook voorzichtig af te haken. Ronald Koeman wil de routinier nog altijd graag binnenhengelen en denkt niet dat hij Ilaix Moriba in de weg zal zitten, voorzitter Joan Laporta denkt daar anders over. Sky Sports meldde vrijdag dat de overgang daarom definitief van de baan is. Marca kwam een dag eerder met het nieuws dat Juventus ook wel oren heeft naar de aanvoerder van het Nederlands elftal. Waar ligt zijn toekomst?

Tol verkiest Cambuur boven Heerenveen

Marco Tol

Marco Tol

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen