Advocaat over besmettingen: "Ook spelers die ik wilde opstellen"

2 april 2021, 15:24

Dick Advocaat heeft gereageerd op de coronabesmetting bij Feyenoord. De oefenmeester mocht uit privacy-overwegingen geen namen prijsgeven, maar heeft wel wat informatie gegeven over de vier afwezigen. "Het gaat ook om spelers die ik had willen opstellen, in verschillende linies", zei de ervaren coach, die Nicolai Jørgensen vanwege een enkelblessure sowieso moet missen.

Dat zei Advocaat tijdens de persconferentie. "Ik mag er niks over zeggen, maar de coronabesmetting kwam als donderslag bij heldere hemel", aldus de oefenmeester. "Het is gebeurd toen de spelers vrij waren. De jongen die corona heeft, zegt niet te weten waar het gebeurd is." Advocaat gaf aan dat de Rotterdammers er maandenlang met clubarts Casper van Eijk en viroloog Annemiek van der Eijk er alles aan gedaan hebben om zich zo goed mogelijk aan de voorschriften te houden.

"Het hakt er aardig in. De spelers zijn opnieuw getest, die uitslag krijgen we morgenochtend pas. Het is te hopen dat er niet meer bijkomen", zei Advocaat, die zelf nog geen vaccinatie gehad heeft. "Als het dichterbij komt, ga je toch wel denken. Ik sloeg afgelopen week ook nog even een arm om Sinisterra heen. Dus ik weet niet hoe dat allemaal afloopt."

Lees ookFeyenoord: één speler besmet 

{image[345453][right-half][]}Onrust bij Feyenoord

Naast de coronaperikelen ging het ook over de onrust bij Feyenoord, die ontstond na de remise tegen FC Emmen (1-1) in eigen huis voor de interlandbreak. "Die moet je winnen", erkende Advocaat, die met enkele spelers nog sprak over de wedstrijd: met name Luis Sinisterra en Steven Berghuis deden hun plicht niet. "Doe het voor jezelf, maar vooral voor Feyenoord. We moeten Europees voetbal halen", was de boodschap. 

En dat moet vooral met meer eenheid, weet de oefenmeester. "Als Jantje drukzet en Pietje zakt in, dan krijg de fouten in het team en dan wil ik weten waarom ze dingen doen. Dat moet op elkaar afgestemd zijn. Het liefst speel je zo aanvallend mogelijk, maar dat gaat natuurlijk niet altijd. Als je beter bent, ga je hogerop spelen. Dat moet het team ook zelf bepalen. Maar als het moet, zak je iets in." Daarbij ging het de coach vooral om de eenheid binnen Feyenoord en dat iedereen hetzelfde doet.

Rol van Berghuis

Berghuis was naast Sinisterra de andere dissonant. "Ik ben blij dat hij het bij Oranje goed gedaan heeft. Twee goals bij het Nederlands elftal, is veel", zei Advocaat, die gebeld werd door Frank de Boer, die ook complimenten had voor de aanvoerder. "Steven kan andere spelers beter maken, daar ben ik van overtuigd. Dat kun je op verschillende manieren doen, al irriteert het hem soms dat dingen die hij kan bijdragen, anderen niet lukt. Ik hoop dat hij de vorm weer meeneemt en dat weer beter gaat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen