Ajax-opponent AS Roma heeft sterkhouders nog niet terug

2 april 2021 – Bij AS Roma is men nog niet bezig met de dubbele confrontatie tegen Ajax in de kwartfinale van de Europa League. De Italiaanse club is volgende week te gast in de Johan Cruijff ArenA, maar speelt eerst komende zaterdag tegen Sassuolo. Paulo Fonseca kan in de uitwedstrijd weer een beroep doen op Bryan Cristante en Jordan Veretout, maar heeft nog niet de beschikking over Chris Smalling en Henrikh Mkhitaryan.

Ajax-opponent AS Roma heeft sterkhouders nog niet terug

Het duurt nog een kleine week voordat AS Roma en Ajax elkaar treffen voor de heenwedstrijd. "Maar de prioriteit ligt bij de wedstrijd van morgen", benadrukte trainer Paulo Fonseca vrijdag op zijn persconferentie. "Ik focus me alleen op Sassuolo en zal daarna pas nadenken over Ajax. Sassuolo en Ajax zijn teams die het initiatief willen nemen, maar op een heel andere manier aanvallen. Ik hou ervan om tegen dit soort teams te spelen. Het is aan ons hoe we ermee omgaan."

De Romeinen zullen het volgende week in Amsterdam moeten stellen zonder Marash Kumbulla, die gedurende de interlandperiode een scheurtje in zijn meniscus opliep. Fonseca kan daarentegen wel weer een beroep doen op Cristante en Veretout. Cristante zal tegen Sassuolo zijn rentree maken, terwijl Veretout ook weer deel zal uitmaken van de selectie.

Voor Smalling komt de wedstrijd tegen Ajax nog te vroeg. Of hij volgende week wel inzetbaar is, moet nog blijken. "Het gaat beter met hem, maar is morgen niet beschikbaar. Hij heeft meer tijd nodig om te herstellen en ik wil geen risico met hem nemen", aldus Fonseca, die Mkhitaryan ook nog niet terug heeft. "Hij traint individueel en het gaat steeds beter met hem. We zullen het volgende week zien."

Ajax

gerelateerd