Go Ahead schiet weinig op met doelpuntloos gelijkspel

2 april 2021 – De ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en Roda JC heeft vrijdagavond geen winnaar opgeleverd. In een weinig enerverende wedstrijd kwamen de teams niet tot scoren. Zodoende is het voor Go Ahead nog weer wat moeilijker geworden om bij de eerste twee te eindigen.

Go Ahead schiet weinig op met doelpuntloos gelijkspel

Go Ahead verspeelde afgelopen maandag ook al dure punten. Toen kwam de ploeg van trainer Kees van Wonderen niet verder dan een 3-3 gelijkspel op bezoek bij FC Den Bosch. Go Ahead mocht zelfs van geluk spreken dat het een punt overhield aan de wedstrijd tegen de hekkensluiter, daar pas diep in blessuretijd de gelijkmaker op het scorebord werd gezet.

Roda JC won in de afgelopen speelronde verrassend van koploper SC Cambuur (3-1) en boekte vrijdag tegen Go Ahead opnieuw een prima resultaat. Hoogstaand was het niet wat de teams in De Adelaarshorst lieten zien. Kansen waren, vooral in de eerste helft, schaars. Keepers Jay Gorter en Jan Hoekstra hadden een rustige avond, met een 0-0 eindstand tot logisch gevolg.

Go Ahead dreigt door het gelijkspel af te haken in de strijd om de bovenste twee plekken, die aan het einde van de rit recht geven op directe promotie naar de Eredivisie. De achterstand op nummer twee De Graafschap, dat bovendien een wedstrijd minder heeft gespeeld, is nu vijf punten. Bovendien kunnen nummers drie en vier NAC Breda en Almere City FC later op de vrijdag eveneens uitlopen.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd