Schuurs verliest de strijd bij Ajax: "Soms snap ik het niet"

3 april 2021, 10:20

Slachtoffer van het succes van Ajax is Perr Schuurs geworden. De verdediger valt bij de Amsterdamse club steeds vaker buiten de boot en heeft nu zelfs de strijd verloren van middenvelder Edson Álvarez. Dat was voor de Limburger reden om aan de bel te trekken bij Erik ten Hag.

Het eerste halfjaar van het seizoen verliep zeer behoorlijk voor Schuurs, die bovendien zijn contract tot 2025 verlengde. De verdediger verloor vervolgens de concurrentiestrijd van Jurriën Timber en moet nu genoegen nemen met een reserverol. "De trainer heeft momenteel een andere rol voor me. Maar dat is geen rol waar ik niet mee om kan gaan. Ik ben blij dat ik nog minuten maak en dat we op het punt staan waar we willen: namelijk om prijzen te pakken met Ajax", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Toen Schuurs merkte dat middenvelder Álvarez de strijd van hem won achterin, ging hij in gesprek met Ten Hag. "De trainer legde zijn keuze uit. Dan begrijp ik het ook. Iedereen ziet denk ik dat Edson de agressiviteit brengt die we op dit moment nodig hebben." Schuurs vindt echter niet dat hij twee plaatsen is gezakt in de pikorde. "Zo zie ik het niet. Daarom ging ik ook naar de trainer, want soms snap ik het niet. Daar hebben we goed over gepraat. Dan krijg ik duidelijk uitleg en weet ik wat beter moet doen om er elke wedstrijd te staan."

De 21-jarige verdediger wil dan ook niet in paniek raken. "Ik bekijk het positief: ik werk nu nog meer aan mijn ontwikkelpunten. En ja, je wilt soms sneller. Maar soms heeft het maanden of zelfs jaren nodig om ergens je toppunt in te bereiken. Natuurlijk ben ik niet blij als het gebeurt, maar het helpt me wel verder. Beelden bekijken met de trainer helpt daarbij. Als het nog eens gebeurt, maak ik andere keuzes."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen