Euforie bij Cambuur: "Hopelijk over drie weken champagne"

3 april 2021 – De Eredivisie begint nu echt in zicht te komen voor SC Cambuur. De Leeuwarders zetten vrijdag een reuzenstap naar het hoogste niveau, door met 0-3 te winnen van FC Volendam. Die zege had nog meer waarde door de nederlaag van De Graafschap en de remise van NAC Breda. Reden voor grote euforie bij Cambuur.

Euforie bij Cambuur: "Hopelijk over drie weken champagne"

Grote man bij Cambuur was Michael Breij, die twee goals en een assist verzorgde. De spelers waren dolblij voor hem, zag de middenvelder. "Ik ben een praatjesmaker in het team, ik maak grapjes. Daarom gunnen ze het mij misschien, dat is alleen maar mooi. Ik ben gewoon blij dat het goed viel voor mij. Ik ben enorm trots", vertelt hij bij Omrop Fryslan. "Voetballend waren we af en toe niet top, maar de energie die we brachten was van hoge kwaliteit. We staan er goed voor en hopelijk kan over drie weken de champagne uit de koelkast. En een biertje vind ik ook wel lekker."

Cambuur heeft nu een voorsprong van acht punten op Almere City FC. Henk de Jong genoot van de feestvreugde bij zijn spelers. "Michael Breij moest eerst interviews geven, maar toen hij in de kleedkamer kwam ging iedereen los. Dan hoef je niks meer te zeggen. We moeten nu doorzetten. Bij rust had het eigenlijk al 4-0 of 5-0 moeten staan. We lieten Volendam in leven, maar hebben een echte teamprestatie neergezet. Daar ben ik het meest trots op. We missen belangrijke spelers, maar als je ziet hoe de rest dat oppakt dan is dat mooi."

gerelateerd