Berghuis blij en trots: "Daar droom je als kind van"

3 april 2021, 12:04

Met een goed gevoel is Steven Berghuis teruggekeerd bij Feyenoord. De aanvaller maakte in de afgelopen interlandperiode zijn eerste twee doelpunten als international. Daar is de captain van Feyenoord bijzonder blij mee. Hij spreekt van een droom die uitgekomen is.

Berghuis stond drie keer in de basis bij Oranje in de afgelopen interlandperiode. "Het is een drukke week geweest met drie wedstrijden voor het Nederlands elftal. Het was leuk en uitdagend. De eerste wedstrijd viel tegen natuurlijk maar daarna hebben we ons met twee overwinningen wel goed herpakt. We zitten nog volop in de groep", stelt de aanvaller vast bij Feyenoord TV.

Het was duidelijk dat Berghuis lang tegen zijn eerste doelpunt in Oranje aan hikte. Dat de goals nu kwamen, deed hem dan ook goed. "Daar heb je als klein kind van gedroomd natuurlijk. Zo zag ik het meer, dan dat het een obstakel was. Je wilt je dromen najagen en scoren voor Oranje was er zeker één van dus dat is me uiteindelijk gelukt. De wedstrijd erna kwam ook al de tweede, dus altijd hongerig blijven naar meer", zegt Berghuis.

Het gaat volgens de aanvaller wel te ver om te zeggen dat hij nu een vaste basisspeler is bij Oranje. "Zoiets is nooit zeker, zeker niet bij het Nederlands elftal waar heel veel goede spelers zijn. En die zaten ook op de bank nog, dus er zijn heel veel keuzes. Maar ik voelde veel vertrouwen en ben drie keer gestart, dus het voelde wel goed." Met dat goede gevoel is Berghuis teruggekeerd bij Feyenoord, dat nog vol aan de bak zal moeten om derde te kunnen worden.

De achterstand van de Rotterdammers op nummer drie Vitesse is vier punten. "Het belangrijkste is dat we winnen van Fortuna Sittard. Het wordt moeilijk voor de derde plek, maar daar moeten we wel onze schouders onder zetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen